Son Dakika
Beyin, insan vücudunun %2’si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98’i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken, düşünürken, konuşurken onu kullanıyoruz. Ancak çoğumuz kafamızı nasıl daha iyi çalıştırabileceğimiz üzerine fazla kafa yormuyoruz!
Kişisel Gelişim Merkezi (Kigem.com) olarak 13-19 Mart tarihlerini “beyin haftası” olarak kutluyoruz. Amacımız içimizdeki beyin gücüne dikkat çekmek ve kamuoyunu ‘beyni etkili kullanma’ hakkında bilinçlendirmek.
Bu hafta, kafamızı nasıl daha iyi kullanacağımız üzerine kafa yorma haftası! Bu hafta aklınızı “başınıza” toplamak istiyoruz!
Kişisel Gelişim Merkezi (Kigem.com) 13-19 Mart tarihleri arasında Türkiye’de ‘beynin anlam ve önemini anlatmak’ ve beyni doğru kullanma bilincini yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler hazırladı.
Kigem kurucusu Mümin Sekman “neden beyin haftası”nı şöyle açıklıyor:
“Beyin insan vücudunun %2 si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98’i yönetiyor. Ancak çoğumuz kafamızın nasıl çalıştığı üzerine fazla kafa yormuyoruz!
Amacımız beyin gücüne insanların dikkatini çekmek, beynin nasıl daha iyi kullanılabileceği hakkında insanları bilinçlendirmek, bir haftalığına da olsa herkesin beyinlerini daha iyi kullanmak üzerine kafa yormalarını sağlamak
Öncelikli hedefimiz medya ve gönüllüler aracılığıyla, bireysel düzeyde beyin gücünü önemseme ve beyni doğru kullanma bilincini yaygınlaştırmak. Ikinci hedefimiz beyne değer veren, beyni kullanma sanatını vatandaşlarına öğretmeyi görevi sayan bir kamu politikası oluşturulmasını sağlamak.
Biliyoruz ki, bir ülkede beyin gücüne ne kadar değer verilirse, insanlar da beyinlerine o kadar değer verirler. Sadece alın terinin değil, “zihin teri”nin de kutsandığı bir kültürün yaratılmasına katkıda bulunmak istiyoruz.
Her toplumun bir dahi rezervi vardır, bu beyinleri keşfedip değerlendirmek için kurumlar gerekir. Türkiye’nin bir ulusal beyin politikası yok malesef. Çocuklara ilkokuldan başlayarak beynin önemi ve nasıl çalıştırılması gerektiğini anlatmak gerekir.
Meclis kararı ile Türkiye’de bir yılın “beyin yılı” ilan edilmesi “beyin merkezli kamu politikaları” oluşturulmasının başlangıcı olabilir. Böyle bir kararla Türkiye’nin “birinci sınıf beyinleri” önemseyen bir ülke olduğunun, beyin gücüne inanıldığının, beyin gücüyle başarılı işler yapan insanların desteklendiğinin altı “resmen” çizilmiş olacaktır.
Biz Türkiye’de beynin değerini kendi gücümüz ve beyin haftası gönüllülerimizle anlatmaya devam edeceğiz. Sonuçta beyin kamusal değil bireysel bir alan, herkes kendi beyninin efendisidir.
Beyin haftası Türkiye ilk defa bu kapsamda kutlanıyor ancak dünyada 65 ülkede 13-19 mart haftası “beyin haftası” olarak kutlanıyor. Bazı ülkeler ve global şirketler ise kurumsal karar alarak bir yılı beyin yılı ilan ediyor.
Kigem tarafından başlatılan Türkiye beyin haftası etkinlikleri, beyinin anlam ve önemini anlatma görevini akademik dünyanın dışına taşıran bir çalışma. Bu yönüyle de Türkiye’de bir ilk.
Mümin Sekman’ın hazırladığı “Bu hafta beynine iyi bak!” adlı “beyin kullanma kılavuzu” kitapçığından birkaç alıntı:
Biz Kişisel Gelişim Merkezi (KİGEM) olarak bu konuda ilk adımı atarak bir kampanya başlattık. Sizlerin de ilgi ve desteği ile çalışmalarımızı daha büyük kitlelere ulaştırabiliriz.
Yapabileceğiniz ilk şey, yukarıdaki metni arkadaşlarınıza göndermek olabilir. Daha çok insanın beyin haftasından haberdar olmasını sağlamak ve daha da önemlisi daha çok insanın kendi beynini bilinçli kullanmasını sağlamak için çaba göstermeniz bizim için yeterlidir.
BENZER HABERLER