logo

e-ticaret paketleri

MEB ile YMK’ün öğretmen yetiştirme anlaşması

MEB ile YMK’ün öğretmen yetiştirme anlaşması

Milli Eğitim Bakanlığı, sayıları 300 bini bulan atanamayan öğretmen sorununun daha da büyümemesi için YÖK’le anlaştı. YÖK ile MEB arasında eğitim fakültelerinin kurulması ve kontenjanlarının belirlenmesinde MEB’in ihtiyaçlarının dikkate alınması konusunda prensip mutabakatına varıldı.

YÖK ile MEB arasında eğitim fakültelerinin kurulması ve kontenjanlarının belirlenmesinde MEB’in ihtiyaçlarının dikkate alınması konusunda prensip mutabakatına varıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun atanamayan öğretmenlerle ilgili soru önergesini yanıtladı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlik mesleğini ulusal bir konu olarak gördüklerini ifade eden Dinçer, “Mesleğin standartlarını, yeterliliklerini ve saygınlığını yükseltmek için öncelikle ‘Öğretmen İstihdamı Projeksiyonları, Hizmetleri ve Sistemlerinin Geliştirilmesi’ amaçlı bir proje ile konu tüm boyutlarıyla çalışılmaktadır” dedi.

-“POTANSİYEL ÖĞRETMEN ADAYI 400 BİN DEĞİL 274 BİN”-

Bakan Dinçer, öğretmen açığı ve atanamayan öğretmen adaylarının sayılarıyla ilgili farklı rakamları da düzeltti. Dinçer, YÖK ve ÖSYM’nin yaptığı KPSS istatistiklerine dayanarak şu bilgileri verdi:

“Potansiyel öğretmen adayı sayıları 350-400 bin civarında olmayıp 274 bin 543’tür. Ayrıca Bakanlığımız norm kadro çalışmaların göre 3 Şubat 2012 tarihi itibariyle norm açığı olan öğretmen sayısı 200 bin civarında olmayıp 108 bin 502’dir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 60 bin 904 ders ücreti karşılığı öğretmen istihdam edilmektedir.”

-ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE MEB’LE YÖK ARASINDA PRENSİP MUTABAKATI-

YÖK, Öğretmen Yetiştirme Türk Milli Komitesi ile üniversitelerin işbirliği içinde mesleki yeterlilik temelinde öğretmen alanının niteliğini yükseltmek için ortak çalışmalar yaptığını açıklayan Dinçer, bu kapsamda 9 Şubat 2012 tarihinde kendisinin başkanlığında yapılan YÖK toplantısında öğretmen yetiştirme konusunun ele alındığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Milli Eğitim Bakanı Başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu’nun birinci gündem maddesi MEB ile YÖK arasındaki işbirliği ve koordinasyon, ikinci gündem maddesi ise öğretmen yetiştirme konusu olmuştur. Bu kapsamda önümüzdeki döneme dair öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarının kurulması, açılması ve kontenjanlarının belirlenmesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyacının ve ihtiyaç projeksiyonlarının dikkate alınması konusunda prensip mutabakatına varılmıştır.”

1252 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ